dimarts, 1 de març del 2016

1a TROBADA D'ESCACS ENTRE LES ESCOLES LA SALLE I VILA-ROMÀ DE PALAMÓS

El dia 24 de febrer es va celebrar la 1ª Trobada d’escacs entre les escoles Vila-romà i La Salle de Palamós. En total van participar 90 alumnes de 3r curs de Primària.
Els alumnes de l’Escola Vila-romà fa tres cursos que aprenen a jugar a escacs en horari lectiu i dins l’àrea de matemàtiques. Ara ja poden començar a fer partides amb altres jugadors del seu mateix nivell, per això els mestres de les dues escoles vàrem pensar que seria fantàstic poder fer aquesta trobada.
Acompanyats per les tutores Mar, Núria i els mestres d’escacs, Toni i Carme, vàrem arribar a les 9:30 h. a La Salle, on tenien decorades les finestres amb figures d’escacs.
Allà ens esperaven tots els alumnes de 3r, amb els seus tutors i en Carles Martí com a professor d’escacs de l’escola.
Ens van explicar que faríem tres grups: un grup faria el joc tradicional d’escacs a la biblioteca, un altre faria un taller de lego tot fent figures d’escacs i un altre grup jugaria amb les tablets.
Per saber quin taller ens havia tocat, ens van repartir unes acreditacions  amb les figures d’escacs: torre, cavall i alfil i cada alumnes se’n va posar una.
Nosaltres, l’escola convidada, érem les figures blanques i ells les negres.
Tot seguit, es van realitzar els 3 tallers de manera rotatòria.
A mig matí ens van convidar a esmorzar: una coca boníssima amb xocolata. Després vam tenir una estona de pati i de joc lliure.
Es respirava un ambient agradable i tothom estava content de poder gaudir d’un matí de joc compartit i conèixer nens i nenes de la mateixa edat i de la mateixa població. La veritat és que se’ns va  fer curt... ens hi hauríem quedar molta més estona!!
Abans de marxar, el Director de l'escola La Salle, Dante de Zabaleta, ens va dirigir unes paraules i ens va lliurar un certificat com a recordatori d’aquesta jornada.
Ara ens tocarà a nosaltres convidar-los a la nostra escola perquè ens vinguin a visitar durant el tercer trimestre. Esperem poder continuar i consolidar aquesta bona experiència que tant ens va agradar a tots, serà la 2ª Jornada d’Escacs Vila-romà  - La Salle.
Us esperem!!!
VIDEO DE LA TROBADA