dimecres, 1 de març del 2017

III Jornada d'escacs a La Salle



Aquest 15 de febrer hem continuat amb la iniciativa que va començar el curs 15-16, els alumnes de 3r de Primària de l’Escola Vila-romà hem anat a l’escola de La Salle per celebrar la III Trobada d’Escacs.
Només arribar a l’escola ja ens vàrem preparar per marxar mestres i alumnes cap a Palamós. Estàvem tots nerviosos perquè ha estat una ocasió de practicar el joc dels escacs amb nens i nenes de la nostra edat.
Allà ens esperaven els alumnes i els seus mestres que ens van rebre amb entusiasme.
Després de deixar els abrics en una classe, els mestres organitzaren els alumnes en tres grups per fer tres tallers: un de lego, un altre per jugar escacs amb la tablet i un altre a la biblioteca on hi havia un munt d’escaquers preparats per a jugar a escacs.
Entre les dues escoles eren un total de cent alumnes que primer uns i després els altres passaren per tots els tallers.
A mig matí, en el menjador de l’escola ens convidaren a menjar coca amb els colors de l’escaquer: xocolata blanca i negre. La coca ben acompanyada amb sucs de taronja, pinya...i aigua. En acabar sortiren una estona al pati a jugar tots plegats.
El matí se’ns va fer curt!!! Volíem estar-hi més estona!!!
Compartir és una experiència de creixement per tothom. Aquesta mainada ho ha exercitat de valent: compartint temps, jocs, esmorzar, coneixements, il·lusió i entusiasme per viure una experiència diferent que molts nens i nenes recordaran molt de temps . Alguns ja es coneixen, d’altres fan amistat de nou.
L’experiència d’obrir fronteres jugant a escacs és essencial perquè els alumnes estiguin motivats i practiquin els coneixements apresos a l’escola, tot comprovant que es poden relacionar amb altres alumnes com ells.
Des d’aquest bloc volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han fet possible aquesta  trobada. De les dues escoles: direccions, mestres tutors, mestres i voluntaris d’escacs. Gràcies a tots per sembrar la llavors dels escacs als nens i nenes de Palamós, alumnes de La Salle i el Vila-romà.
Un dimecres del mes de maig serem nosaltres els amfitrions i els alumnes de La Salle ens vindran a visitar i passarem un matí de joc i d’amistat tot jugant a escacs.
Els esperem amb il·lusió!!!